Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
16.1.2009 / SLC
Anmäl dig till SLC:s ungdomsutbildning 17-18 februari
Den första etappen av SLC:s ungdomsutbildning 2009 går av stapeln i Helsingfors den 17-18 februari. Utbildningen riktar sig till förbundens unga medlemmar, de som genomgått generationsväxlingar, studeranden inom näringen och även övriga intresserade. Den första etappen inleds tisdagen den 17 februari klockan tio och programmet avslutas onsdagens den 18 februari klockan 16.15. Platsen för utbildningen är Hotel Arthur, Berggatan 19 i Helsingfors, där även övernattningen sker.

Programmet under den första etappens första dag består bl.a. av information om SLC och NSP, presentation av SLC:s ungdomsutskott och ungdomsverksamhet, hur det är att fungera som ung förtroendevald, aktuellt inom lantbrukspolitiken, den globala marknaden och riskhantering inom jordbruket samt marknadskunnande och prisutveckling inom jordbruket och förädlingsbranschen. Även trevligt kvällsprogram utlovas. Under den andra utbildningsdagen behandlas generationsväxlingsfrågor, jord- och skogsbruksministeriets verksamhet och på programmet står även besök till SLC:s kansli samt till riksdagen, där deltagarna får bekanta sig med riksdagens arbete, följa med plenum och träffa och diskutera med riksdagsledamöter.  

Anmälningstiden till den första utbildningsetappen går ut den 2.2 och anmälningar kan göras till det egna förbundet: ÖSP 06-318 9200 (matias.algars(a)slc.fi), NSP 09-601 588 (nsp(a)slc.fi), ÅSP 040-511 0886 (asp(a)slc.fi) samt ÅPF 018-329 840. På ytterligare frågor svara SLC:s informatör Mia Wikström 09-5860 4624 (mia.wikstrom(a)slc.fi). 

SLC står för utbildningens kostnader, kost och logi. SLC bekostar även transporten enligt billigaste färdmedel. Transporterna koordineras av det egna förbundet. Mera information och program och transporter följer i de inbjudningar som sänds ut den närmaste tiden. Du kan även följa med informationen om ungdomsutbildningen på SLC:s hemsida www.slc.fi och på SLC:s extranet http://extra.slc.fi, där informationen om utbildningen kontinuerligt uppdateras.

De följande utbildningsetapperna ordnas på Åland i början av oktober samt i Vasa i mitten av november. Den andra etappen på Åland är koncentrerad kring landsbygdsföretagande, vidareförädling av jordbruksprodukter, ledarskap, arbetsgivarfrågor samt strategisk planering för gården. Under den tredje etappen i Vasa fokuserar utbildningen på människan bakom den unga landsbygdsföretagaren och behandlar bland annat arbetsskydd, ergonomi samt psykisk och fysisk hälsa.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab