Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
5.12.2008 / Landsbygdens Folk
Kustens skogscentral splittras inte
En positiv nyhet från ministerarbetsgruppens möte i onsdags var att Kustens skogscentral inte kommer att splittras. Trots att skogscentralernas verksamhetsområden inte var ett aktuellt tema vid beredningen av den nya regionförvaltningen så dök ärendet upp på föredragningslistorna.
Tanken var att gränserna för skogscentralernas verksamhetsområden skulle bli lika som de nya Närings-, trafik- och miljöcentralerna. Om det förslaget hade gått igenom hade Kustens skogscentral splittrats upp på 3-4 i huvudsak finskspråkiga skogscentralers verksamhetsområden.
- I och med dagens beslut kan vi också i framtiden arbeta för ett aktivt och hållbart skogsbruk i kustregionerna och samtidigt garantera en god service på våra kunders modersmål. Kustens skogscentral är ett exempel på att det går att sköta svensk- och tvåspråkig service på ett effektivt sätt då viljan till särlösningar finns. Jag tror att detta är ett beslut som vi alla har nytta av och kommer att kunna referera till många gånger, säger Kustens skogscentrals direktör Karen Wik-Portin i ett pressmeddelande.
Direktionens ordförande Runar Lillandt är också glad över beslutet.
- Situationen kändes rätt hopplös och jag är väldigt glad över att Svenska folkpartiet drev vår sak till ett positivt beslut. Det har inte varit lätt att följa med arbetet kring den nya regionförvaltningen och se hur svag förståelsen för behovet av service på det egna modersmålet är. Det behövdes tydligen hårda tag ända uppe på ministernivå för att lösa detta, säger Lillandt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab