Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
24.10.2008 / Landsbygdens Folk
SLC uppmanar till Bondens sparvecka
SLC uppmanar sina medlemmar till en sparvecka då man extra noga överväger sina inköp av jordbruksförnödenheter och annat som har anknytning till jordbruket. Bakgrunden till sparveckan, som planeras till den näst sista hela veckan i november, är den kostnadsstegring som det senaste året berört jordbrukarkåren.
Det är främst gödselmedel, energi och foder som blivit dyrare. Samtidigt som kostnaderna stiger stampar producentpriserna emellertid på stället, vilket leder till en ohållbar situation för producenterna. Den höga kostnadsnivån kombinerat med de låga producentpriserna är ett ämne som tagits upp på så gott som alla producentmöten det senaste året.
Med uppmaningen om en sparvecka vill SLC väcka den allmänna medvetenheten om att lönsamheten inom det finländska jordbruket är ohållbar, men även uppmana medlemmarna till ytterligare kostnadsmedvetenhet. Genom att hörsamma SLC:s uppmaning ger medlemmarna en tydlig markering att producenternas krav om sänkta kostnader måste tillmötesgås.
- Både handeln, industrin, konsumenterna och jordbrukarna torde alla ha ett gemensamt intresse av att produktionen i Finland upprätthålls på nuvarande nivå, säger SLC i sin uppmaning.
I samband med bondens sparvecka kommer landskapsförbunden att arrangera informationskampanjer riktade till konsumenterna om producents andel av konsumentpriset.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab