Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
17.10.2008 / Landsbygdens Folk
Minister Anttila framhåller jaktchefens ansvar för älglicenserna
- Det är jaktchefens sak att se till att man utnyttjar sina lov, underströk jord- och skogsbruksminister Sirkka-Liisa Anttila (c) på ministeriets tillställning om vilt och fiskeri i Vanda förra veckan.
Mängden licenser för älgjakt minskar i år med cirka 9 procent jämfört med i fjol. På vissa håll i södra Finland är minskningen större.
Under ministeriets tillställning diskuterades också naturskyddslagen som håller på att ändras. Man strävar bland annat efter att kunna hålla älgstammen under kontroll också i våra naturskyddsområden.
- Det är faktiskt en fråga som berör mig personligen eftersom Liesjärvi nationalpark ligger intill vägen mellan Helsingfors och Björneborg, som jag använder ganska ofta, kunde ministern, som är hemma i Forssa, berätta.
Under förra regeringen förhandlade jord- och skogsbruksministeriet med miljöministeriet om att förnya naturvårdslagen, men det ledde inte till någon regeringsproposition.
Inom ministeriet håller man för närvarande på att bereda en skötselplan för älgstammen. Stammen överlag håller på att minska, så också trafikolyckorna. Antalet trafikolyckor med älgar har nästan halverats sedan slutet på nittiotalet. Däremot har trafikolyckor med övriga hjortdjur mer än fördubblats på samma tid.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab