Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
18.7.2008 / SLC
JSM: Investeringsstöd för gårdarnas värmeanläggningar och uppfödning av pälsdjur
Jord- och skogsbruksministeriet
 
Helsingfors 17.7.2008

Investeringsstöd för gårdarnas värmeanläggningar och uppfödning av pälsdjur
 
Statsrådet utfärdade i dag en förordning som innehåller bestämmelser om stöd för gårdarnas värmeanläggningar och uppfödning av pälsdjur år 2008. Ansökan om stöd inleds 7.8.2008 då förordningen träder i kraft. Ansökningstiden går ut den 19 september och stödbesluten fattas senast i slutet av oktober.
 
För investeringar inom uppfödning av pälsdjur beviljas stödet i form av bidrag och för gårdarnas värmeanläggningsinvesteringar i form av bidrag och räntestöd för räntestödslån. Även för vissa investeringar inom fjäderfäskötseln är det möjligt att få stöd.
 
Det är också möjligt att ansöka om stöd för att bygga nya pälsfarmer i stället för de farmer som nu ligger i grundvattenområden och måste flyttas, samt för större pälsdjursburar som uppfyller djurskyddslagens nya krav. Bidraget för byggnadsinvesteringar kan uppgå till högst 45 procent och bidraget för investeringar i större burar inom pälsdjursuppfödningen till högst 15 procent av de godtagbara kostnaderna.
 
För värmeanläggningsinvesteringar kan man ansöka om stöd när det gäller en värmeanläggning som använder inhemsk energi för uppvärmning av såväl produktionsbyggnader som bostadshus. Merparten av energin ska dock användas för att uppvärma produktionsbyggnader. Värmeanläggningen måste utnyttja spillvärme, värme från vattendrag, luften, jorden eller solen, trä eller annat förnybart bränsle. Bidraget är begränsat till högst 15 procent och räntestödet till högst 20 procent av de godtagbara kostnaderna.
 
 
Ytterligare upplysningar från jord- och skogsbruksministeriet:
lantbruksrådet Esko Juvonen, tfn 09-160 533 45 eller 040 733 62 18
 
 
Pressmeddelandet på webben:
http://www.vn.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/sv.jsp?oid=234829

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab