Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
26.6.2008 / SLC
Ny informatör på SLC

 

 

SLC:s informatör Bettina Lindfors kommer från och med den 1 augusti att övergå till en ny tjänst som forskare inom projektet ”Förvaltningslösningars språkliga konsekvenser - SpråKon”. Projektet är ett samarbete mellan Svenska social och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet, Institutionen för offentlig förvaltning vid Åbo Akademi samt Åbo Akademi i Vasa.

-          Syftet med forskningen är att utreda vilka konsekvenser de senaste årens förvaltningsreformer har för Svenskfinland och för det svenska språket i Finland. För tillfället saknas en finlandssvensk helhetsbild och kunskapsunderlaget är mycket bristfälligt, framhåller Lindfors.

-          Vi inleder med att kartlägga de regionala reformernas språkliga konsekvenser under år 2008, för att därefter ta oss an kommun- och strukturreformens språkliga konsekvenser åren 2009-2012, berättar Lindfors entusiastiskt.

Projektet skall samarbeta med myndigheter och centrala finlandssvenska institutioner med ett särskilt ansvar för servicens språkliga organisering. Samtidigt är projektet ett delprojekt inom Programmet för utvärdering av strukturreformen – ARTTU som koordineras av Finlands kommunförbund.

-          Med andra ord övergår jag från att ha bevakat de svenskspråkiga jordbrukarnas intressen till bevakning av det svenska språkets ställning mer generellt, sammanfattar Lindfors och riktar ett stort tack till alla parter inom och utanför producentorganisationen för ett gott samarbete genom åren på SLC.

Politices magister Mia Wikström efterträder Lindfors på informatörsposten den 1 augusti. Wikström har rötterna i en österbottnisk sjömansfamilj i Vasa trakten, men bor numera i centrala Helsingfors tillsammans med sin man. Hon har studerat statskunskap vid Åbo Akademi i Vasa och arbetat som politisk sekreterare för Svensk Ungdom i Österbotten samt som riksdagsassistent för såväl Nils-Anders Granvik och Mats Nylund.

-          Jag för väntar mig ett mångsidigt, aktivt och socialt arbete med många utmaningar. Just nu sker genomgripande samhällsförändringar som ställer nya utmaningar på både intresseorganisationer och på de frågor och värden SLC står för. Inledningsvis kommer jag att fokusera på att sätta mig in i SLC som organisation och lära känna både de aktiva, medlemmarna och förbunden, berättar Wikström.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab