Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
20.6.2008 / Landsbygdens Folk
Största delen av investeringsstödet öppnas i höst
Den första större ansökningsomgången inom det nya investeringsstödet för jordbruket inleds i höst. Ansökningstiden löper ut i början av januari 2009. Redan i början av augusti har dock jord- och skogsbruksministeriet för avsikt att inleda en ansökningsomgång, där man kan ansöka om stöd för värmeanläggningar som använder inhemsk energi för uppvärmning av såväl produktions- som bostadsbyggnader.
I augusti ska man även kunna ansöka om stöd för att bygga pälsfarmer, som ersätter farmer på grundvattenområden och för större pälsdjursburar. Ansökningstiden löper ut i mitten av september och stödbesluten fattas före slutet av oktober.
Huvudmål för ansökningsomgången senare på hösten är objekt som faller inom ramarna för det så kallade 141-stödet i södra Finland. Det gäller ladugårdar för mjölk- och köttproduktion, fårhus, getstall, häststall, växthus samt grundreparationer i svin- och fjäderfäproduktion, ersättande av traditionella hönsburar med trivselburar och värmeanläggningar för produktionsbyggnader.
Kommissionens 141-beslut gäller bara Södra Finland, men avsikten är att samma objekt skall stödas i hela landet. Närmare beslut om övriga stödobjekt fattas på hösten. Stödbesluten fattas i februari-mars.
En öppning av investeringsstödet för utvidgningar i svin- och fjäderfäproduktion under år 2009 förutsätter tillstånd av kommissionen och beror bland annat på marknadsläget.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab