Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
2.6.2008 / SLC
Återvinningssamarbetet mellan SLC och Kuusakoski fortsätter.

Kuusakoski samlar in metaller, ackumulatorer, däck, rundbalsplast och plastsäckar

Lantbruket ombesörjer sin omgivning

Kuusakoski erbjuder SLC:s medlemmar en förmånlig återvinningstjänst, var materialet avhämtas från kundens gård. De återvinningsbara materialen är:

  • metaller
  • ackumulatorer
  • däck
  • rundbalsplast
  • plastsäckar

Syfet med tjänsten är att städa upp landsbygdens miljöer och befrämja det finländska lantbrukets profil som en bransch som ombesörjer sin omgivning.


Prissättning av materialen

Till skillnad från tidigare år prissätts varje produkt skilt för sig. Priset på råvaror har stigit så metallerna har ett klart positivt pris. Gruppering enligt mängder; under 1 000 kg ingen ersättning medan ersättning för 1000 – 3 000 kg och över 3 000 kg.

Avhämtningen av rundbalsplast och gödselsäckar är numera avgiftsbelagt. För varje avhämtning debiteras 90 euro plus alv. Det innebär ett års plast på gården, ca 1000 kg. I fall flera gårdar samlar plasten till en avhämtning, förflyttas kostnadsbesparingen till debiteringspriset. Sorteringsanvisningar, se nedan.

Ackumulatorer och däck avhämtas avgiftsfritt.


Kontakttaganden

  • Ring Kuusakoskis avgiftsfria betjäningsnummer 0800 30880 eller
  • Ring direkt till den lokala betjäningspunkten (telefonnumren hittas på Kuusakoskis webbsida, www.kuusakoski.com)

Be om en personlig offert för avhämtningen av materialen och priset på tjänsten. Vid begäran har du även möjlighet att erhålla en rapport över att materialen levereras till sakenliga hanteringssystem.

Kuusakoski förbehåller sig rätten att ändra tjänstens priser om det sker merkanta förändringar i materialens priser.


Sorteringsanvisningar av rundbalsplast på gården:

 
1. Förvaring av rundbalar på

Välj som förvaringsplats för rundbalarna ett område var balarna inte smutsas ned av mylla. Se även till att det inte vid förflyttning av rundbalarna inte blandas in mylla eller stenar i balarnas plast.

 

2. Öppnande av balen

Öppna balen på ett kompakt och torrt underlag så att balen inte smutsas eller blir våt. Rengör plasten från ensilagefoder, skaka och vik ihop plasten så att det ryms i ett mindre utrymme.

 


3.
Förvaring av använd balplast

Förvara plasten på ett ställe som är skyddat mot regnvatten och snö. Plasten kan vikas ihop och läggas i tomma gödselsäckar. I en gödselsäck ryms plast från ca 40 rundbalar. Kontrollera att gnagare och småfåglar inte kommer åt att smutsa plasten. För att underlätta vidarebehandlingen av plasten ska plasten förvaras på ett ställe som är lätt tillgänglig för avhämtning av plasten. 

 

Välkommen som Kuusakoskis kund!

Läs mer om samarbetet mellan SLC, MTK och Kuusakoski på finska: Kuusakosken kierrätyspalvelut MTK:n jäsenille(finska)


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab