Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
30.5.2008 / Landsbygdens Folk
Tidsfrist utlystes för förhandlingarna om nordliga stödet
Lantbruksförhandlarna kom senaste fredag överens om att utlysa en tidsfrist för förhandlingarna om utformningen av det nordliga stödet. Tidsfristen torde ha behandlats och fastställts i statsrådet i går eftermiddags efter LF:s pressläggning.
Tidsfristen borde enligt vad LF erfar utgå den 12 juni det vill säga torsdag om två veckor. Fram till dess kan parterna föra förhandlingar, men om de inte når en överenskommelse om innehållet inom den här tidsramen torde statsrådet fatta ett ensidigt beslut i ärendet.
Siktet är inställt på att det förslag som lämnas till EU-kommissionen ska fastställas av statsrådet senast den 19 juni det vill säga en vecka efter att tidsfristen löpt ut.
Ända sedan förhandlingarna om det nordliga stödet inleddes har parterna varit överens om att ett förslag bör vara färdigt senast till midsommar. Det behövs för att undvika en förskjutning av tidtabellen för förhandlingarna om nästa års nationella stöd som inleds i höst.
Det är närmast utformningen av stödet till den enmagade sektorn och vissa arealstöd inom växtodlingen där producentorganisationerna och jord- och skogsbruksministeriet inte har samma syn.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab