Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
23.5.2008 / Landsbygdens Folk
Anttila vill hålla kvar produktionsbundna EU-stöd
- Vi ämnar hålla hårt på de produktionsbundna EU-stöd vi har kvar i Finland sade jord- och skogsbruksminister Sirkka-Liisa Anttila (c) vid en träff med journalister på onsdagskvällen i en kommentar om EU:s hälsogranskning. Det gäller exempelvis stödet till nötboskap och till stärkelsepotatis. Enligt ministern blir följande steg att uppnå enighet mellan producentorganisationerna och ministeriet om Finlands ställning till kommissionens förslag.
- Vi ämnar lägga fram vår slutliga linje under hösten.
Om det nordliga stödet räknar minister Anttila med att det ska finnas ett förslag från Finland under senare hälften av juni.
- Vi vet en del om kommissionens inställning, men tjänstemännen har inte ännu förhandlingsmandat. Vi hoppas de får det snart, så att vi kan få en klarare bild av vad kommissionen vill av oss. Vad gäller nivån på stödsummorna har kommissionen i alla fall inget att invända, det är stödformerna som av allt att döma kommer att väcka diskussion.
Ministern kunde också berätta att hon har för avsikt att tillsätta en uppföljningsgrupp inom köttsektorn, där representanter för SLC och MTK är med, för att följa med tillgången till inhemsk råvara.
- Det är inte minst med tanke på hur många svinproducenter som har för avsikt att lägga ned produktionen, som gruppen behövs.
Vidare lovade ministern att man ska försöka samordna övervakningen av djurskyddet, djurens välmående och tvärvillkoren så att inte samma djurgård granskas tre gånger samtidigt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab