Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
15.12.2006 / Landsbygdens Folk
Statsrådet sätter tidsfrist för förhandlingar också framöver
Det blir statsrådet som fattar beslut om tidsfristen i stödförhandlingarna också i fortsättningen. Det var vad riksdagen klubbade igenom förra veckans fredag, då regeringens lagförslag om det nationella inkomststödet togs upp till andra behandling.
I regeringens lagförslag skulle det i framtiden ha blivit på jord- och skogsbruksministeriets ansvar att sätta ut en tidsfrist för förhandlingar med producentorganisationerna om det nationella inkomststödet.
Riksdagens jord- och skogsbruksutskott ansåg emellertid i sitt betänkande att ändringen inte är motiverad, eftersom jord- och skogsbruksministeriet ju är part i förhandlingsförfarandet. Därför föreslog utskottet att den här ändringen stryks, vilket omfattades av riksdagen.
- Det var ett principiellt viktigt ställningstagande, säger utskottsmedlemmen Nils-Anders Granvik (sfp). I och med att statsrådet fattar beslutet blir det ju helt och hållet frågan om en politisk prövning.
- Producentorganisationerna ville dessutom ha kvar det nuvarande förfarandet och den åsikten ville vi respektera, kommenterar den tidigare ÖSP-ordföranden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab