Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
15.12.2006 / Landsbygdens Folk
Österbotten redo för nytt skogsförbund
Utan protester och med endast några få kommentarer godkände medlemmarna i Österbottens skogsägarförbund senaste fredag stadgarna för Skogsägarförbundet Kusten. Skogsägarförbundet Kusten bildas därmed från nyår av Österbottens skogsägarförening och Nylands skogsägarförbund.
Rent formellt går det till så att Österbottens skogsägarförbund ändrar namn till Kustens skogsägarförbund och hemort till Helsingfors. Verksamhetsområde blir Österbotten och södra skogsrevirets område på sydkusten. Samtidigt upphör Nylands skogsägarförbund att existera. För att uppfylla de formella kraven ska de nyländska skogsägarna på ännu ett möte besluta om att avsluta verksamheten.
I styrelsen för det nya skogsägarförbundet ska två personer representera SLC, två Nyland och två Österbotten. Österbottens skogsägarförbunds ordförande Olav Store sade att man också kommit överens om att en av SLC:s representanter i styrelsen ska komma från Österbotten och en från Nyland.
- Ett litet misslyckande var det för oss att vi inte fick Åboland med. Men om Åboland kommer med i ett senare skede tillfaller en av de sydfinländska styrelseplatserna Åboland, sade Store.
Verksamhetsledaren Jan Slotte kommer att fungera som verksamhetsledare för det nya förbundet och vara placerad i Vasa. Uppskattningsvis 30-35 procent av arbetstiden kommer att användas för intressebevakningen på nationell nivå. Resten av arbetstiden används för regional bevakning.
Av den gemensamma finansieringen det första året har SLC en andel på 10.000 euro. Av de resterande kostnaderna står Österbotten för 60 procent och Nyland för 40 procent. I framtiden är det meningen att Österbottens andel ska bli 36,9 procent, Nylands 24,6 och SLC:s 38,5 procent.
Mötet valde också interimsstyrelse för Skogsägarförbundet Kusten. Interimsstyrelsen består av Olav Store och Bo Storsjö från Österbotten, Holger Falck och Stefan Thölix från SLC samt Mikael Aminoff och Otto von Frenckell från Nyland.
Olav Store valdes till ordförande för den österbottniska regionstyrelsen. Bengt Lövsund, Steve Nyholm, Sofia Storsjö, Bo Storsjö, Ann-Britt Edberg och Johanna Nyman valdes in i styrelsen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab