Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
8.12.2006 / Landsbygdens Folk
SLC-fullmäktige godkände nästa års stöd
Efter någon diskussion kunde SLC:s förbundsfullmäktige godkänna det nationella stödpaketet för nästa år på mötet förra veckans fredag.
Alla fullmäktigeledamöterna var dock inte riktig nöjda med principen om bibehållna proportioner mellan stödnivåerna i de olika regionerna, något som också fullmäktigeordföranden Stefan Thölix, ÖSP var inne på i sitt öppningstal:
– SLC har aldrig godkänt den principen, sade han.
Att det nordliga stödet till sockerbetorna minskar drastiskt, som en följd av att det nationella växtodlingsstödet i söder försvinner nåsta år, väckte således missnöje.
Det var dock ingen som föreslog att stödpaketet skulle förkastas, så ordförande Thölix kunde klubba igenom fullmäktiges godkännande.
Fullmäktige förde också en diskussion om förslaget till strategi för SLC. Att ett redaktionsråd för LF inte tillsätts i det här skedet gav upphov till en del kommentarer.
Fullmäktige beslöt i alla fall att godkänna strategin och överlämna ansvaret för uppföljningen till centralstyrelsen. Fullmäktige beslöt även att inleda en revision av SLC:s handlingsprogram.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab