Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
24.11.2006 / SLC
SLC har förnyat hemsidorna

 

 

Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC har förnyat sina hemsidor och via dem kommer du förstås också in på Landsbygdens Folks sidor. På LF:s sidor kan du numera också läsa ledaren.

 

Informatör Bettina Selander berättar att idén med de nya hemsidorna är att användaren bättre kan bilda sig en helhetsbild och hitta det man söker.

 

– Vi vill samla all väsentlig information på ingångssidan. Ett av syftet med de nya webbsidorna är att de skall vara mera attraktivt och där ser man det breda fält som SLC sysslar med. Ingångssidan fungerar även som en inkörsport för medlemmar till extranätet, förklarar Selander som koordinerar SLC:s nättjänster.

 

– En stor teknisk nyhet är hemsidornas koppling till medlemsregistret, vilket garanterar att personuppgifterna på hemsidan ständigt är uppdaterade, berättar Selander.

 

Bettina Selander nämner att ett syfte är att man också förbättrat samarbetet med olika organisationer och instanser på webben. – Orsakerna till att vi nu gått in för detta är bland annat att vi kan erbjuda våra medlemmar tillgång till MTK:s Reppu skogssidor via extranätet. Generellt fortsätter vi att utveckla extranätet mot alltmer medlemsinriktade tjänster varpå personlig inloggningsdata är ett måste, konstaterar Selander.

 

På webbsidan (www.slc.fi) kan du bland annat läsa nyheter från SLC, pressmeddelanden och utlåtanden. På webben finns också FNB:s lantbruksnyheter samt naturligtvis delar av texter i Landsbygdens Folk. Du kan alltså läsa de senaste nyheterna i LF (fastän du ju förstås läser dem i tidningen du håller i handen). Men de som inte får tidningen ser vad som händer i det finländska lantbruket och berör näringen med en bevakning som håller ett getöga på Svenskfinland. "Utomstående" kan som sagt även numera läsa i ledaren vad tidningens åsikt är i olika frågor och dess opinion.

 

Samtidigt med den nya hemsidan har SLC även tagit i bruk unika användarnamn & lösenord på extranätet. SLC informerar om detta på intranätet och extranätet också i LF.

 

Medlemmarna i SLC kommer in på extranätet: Användarnamnet är Förnamn.Efternamn (obs! å,ä,ö skall användas här faktiskt, stor eller liten bokstav spelar ingen roll)

 

Lösenordet är Ert medlemsnummer (ingen skillnad om skriver in mellanslagen som de är inskrivna i medlemskorten, båda sätten fungerar. Tjänstemännen kan fråga efter den gemensamma inloggningsnyckeln av Selander.

 

- I och med den personliga inloggningen kan medlemmen då denne kommer in på extranätet t.ex. kontrollera och ändra sina egna medlemsuppgifter under ”Mina uppgifter” fliken. Ändringen skickas direkt till respektive landskapsförbund som för in förändringen i medlemsregistret, framhåller Selander.

 

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab