Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
17.11.2006 / Landsbygdens Folk
Ingmans mjölkbönder fortsätter som hittills
 - Enligt den information jag har fått så kommer Arla Ingmans verksamhet i Finland att helt fungera som ett aktiebolag, säger mjölkproducenten Kristian Westerholm i Ingå.
Detta alltså även om kooperationen Arla har köpt in sig i Ingman Foods. Det ser inte heller ut som om det blir aktuellt för Ingmans mjölkleverantörer att gå in i någon kooperation tillsvidare.
Kristian Westerholm, första viceordförande i SLC:s fullmäktige och medlem i SLC:s mjölksamarbetsgrupp, är bland de 400 mjölkproducenter som sammanlagt levererar cirka 60 miljoner liter mjölk till Ingman Foods årligen. Resten av sitt behov, cirka 240 miljoner liter, har Ingman Foods hittills täckt genom att köpa upp mjölk från andra mejerier, bland annat Valio.
Ingmans leverantörer är organiserade i ett eget fullmäktige.
- Vi vill nog gärna ha ett inflytande, främst på mjölkpriset förstås, och det är ju inte uteslutet att vi någon gång kommer fram till att det skulle vara bra att bli medlem i Arlakooperationen, men tillsvidare har vi inte blivit erbjudna medlemskap. Mig veterligen har ingen producent frågat efter det heller, säger Kristian Westerholm. Vi har ju varit vana att leverera till det privatägda mejeriet Ingman Foods, så de flesta av oss har inte tillhört någon kooperation tidigare heller, säger Westerholm.
Mest oroliga verkar Ingmans mjölkleverantörer vara över mjölkpriset i framtiden.
- Vi har i alla fall blivit utlovade att vi får fortsätta på samma villkor som hittillls, så det kan vi väl hålla oss till.
Enligt Arlas Nordenchef Hans-Åke Hammarström är det däremot inte aktuellt att bjuda in Ingman Foods nuvarande mjölkproducenter till medlemskap i Arla, åtminstone inte ännu.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab