Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
17.11.2006 / Landsbygdens Folk
Sucros diskuterar ej etanolprojekt
Det pågår inte förhandlingar om en eventuell produktion av bioetanol på sockerbruket i Salo, vars produktion läggs ner när årets kampanj är slut. Det säger Sucros och Danisco i ett pressmeddelande.
I meddelandet heter det att man på basen av uppgifter från Saloregionens utvecklingscentral kunde dra slutsatsen att Sucros skulle ha deltagit i förhandlingar om en eventuell produktion av bioetanol efter årets kampanj.
- Sådan förhandlingar pågår inte, säger Sucros och Danisco i sitt meddelande.
Enligt dem visar noggranna analyser att en ändring av produktionen i Salo till bioetanolproduktion inte är lönsam. Uppgifter om att ett projekt skulle ha startat med bioetanolproduktion för avsikt har inte heller presenterats för bolagen.
- Som en följd av reglerna kring EU:s strukturpengar, som beviljas, kommer fabriken i Salo att rivas när årets kampanj är färdig, detta enligt de direktiv som Finlands regering tidigare kommit ut med, heter det i meddelandet.
Man hänvisar alltså här till regeringens beslut om fördelningen av strukturpengarna i början av den här månaden.
Sucros och Danisco förbinder sig för sin del att fortsätta produktionen vid fabriken i Säkylä och förhandlar med den finska producentcentralen MTK för att trygga produktionens framtid där, heter det vidare i pressmeddelandet. Efter att fabriken i Salo stänger, vilket sker i december i år har Sucros för avsikt att diskutera med ledningen för Salo stad om fabriksområdets framtida användning. Målsättningen är en långsiktig lösning.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab