Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
9.11.2006 15:41:13 / Agrolink
En arbetsgrupp förbereder 141-stödet

Jord- och skogsbruksministeriet tillsatte i dag en arbetsgrupp som ska inleda arbetet med att förbereda ett förslag till stöd som bygger på artikel 141. Arbetsgruppen ska samla in och analysera bakgrundsinformation samt dra upp riktlinjer för och jämföra alternativa stödprogram.

Finland har utbetalat 141-stöd på grundval av anslutningsfördraget. Det gällande stödprogrammet som upprättades år 2003 löper ut vid utgången av år 2007. Stödförslaget som skickas till Europeiska kommissionen, diskuteras vid förhandlingarna om det nationella stödet och beslutet om förslaget tas av statsrådet. Målet är att utbetalningen av 141-stödet fortsätter utan avbrott från början av år 2008.

Arbetsgruppen leds av statssekreterare Pekka Pesonen från jord- och skogsbruksministeriet. De övriga medlemmarna är biträdande avdelningschef Heimo Hanhilahti och expert Ahti Hirvonen från jord- och skogsbruksministeriet, andra ordföranden Juha Marttila och tredje ordföranden Jarmo Mäntyharju från Jord- och skogsbruksproducenternas centralförbund MTK samt ordförande Holger Falck från Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. Som sekreterare arbetar överinspektör Esa Hiiva från jord- och skogsbruksministeriet och direktör Seppo Aaltonen från MTK.

Arbetet förväntas bli klart 30.3.2007.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab