Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
3.11.2006 / Landsbygdens Folk
Granvik och Nylund redogjorde för mottagna stöd
Nils-Anders Granvik och Mats Nylund gjorde i tisdags det ingen annan bonde i Finland gjort tidigare. Öga mot öga med ett stort medieuppbåd redogjorde de siffra för siffra för de lantbruksstöd deras gårdar får. Båda gjorde klart att det inte var något nöje att vika ut sin ekonomi.
- Men vi gör det är för vår yrkeskårs skull. Vi vill presentera siffrorna för att en gång för alla sätta in dem i sitt rätta sammanhang.
Bakgrunden är naturligtvis HFD:s och regeringens beslut att stöden ska offentliggöras. När sedan Vasabladet innan stöden ännu var offentliga försökte få ut Granviks och Nylunds siffror ansåg de båda att det är bättre att förekomma än förekommas.
Journalisterna fick både Granviks och Nylunds siffror presenterade på ett lättillgängligt sätt. Granvik sade att de vill att journalisterna beskriver hela systemet kring stöden och inte bara lyfter fram siffrorna.
- Vi vill att ni inte bara berättar om själva stöden utan också hur allt är uppbyggt. Att den krassa verkligheten är att det inte går att bedriva jordbruk i Finland utan stöd.
Granvik och Nylund var som sagt de första bondepolitikerna som gick ut och berättade om sina stöd. Händelsen nådde också över nyhetströskeln på riksnivå. På lokalplanet finns det knappast någon lantbrukspolitisk händelse under det senaste året som intresserat pressen lika mycket som denna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab