Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
3.11.2006 / Landsbygdens Folk
Startskottet för fortsatt 141-stöd avlossades
- Det finns en gemensam syn mellan kommissionen och Finland att lantbruket i södra Finland är i behov av stöd. Nu är det frågan om hur och med vilka medel den här saken kan skötas, sa minister Juha Korkeaoja.
Han talade vid det av producentorganisationen MTK ordnade seminariet om fortsatt nationellt stöd till södra Finland enligt artikel 141 förra fredagen.
Producentorganisationerna MTK och SLC vill att stödet till södra Finland blir ett permanent stöd, men på lång sikt borde Finland enligt Korkeaoja alltså använda de verktyg som finns inom EU:s gemensamma lantbrukspolitik i stället för att sträva efter individuella nationella stödprogram.
Juha Korkeaoja meddelade att en arbetsgrupp med uppgift att förbereda 141-förhandlingarna tillsätts. I arbetsgruppen sitter representanter för myndigheterna och producentorganisationernas förtroendevalda. Arbetsgruppen leds av statssekreterare Pekka Pesonen. SLC representeras av ordförande Holger Falck.
- Vi kommer också att utnyttja den kvarvarande tiden av Finlands EU-ordförandeskap för att främja en fortsättning på 141-stödet. Det innebär inte direkta förhandlingar i frågan, utan mera ett sökande efter gemensam förståelse av problemen, sa Korkeaoja.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab