Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
26.5.2006 / LF
Trädgårdsodlare vill sänka energibeskattningen
Trädgårdsföretagarna besökte nyligen riksdagen på traditionellt vis och den här gången fäste de uppmärksamheten bland annat vid energibeskattningen. Den här våren var den sjuttonde gången de vädjade till riksdagsledamöterna att de skall fatta goda beslut.
Representanter för Handelsträdgårdsförbundet och SLC önskade att då riksdagen fattar beslut i energibeskattningen beaktas det svåra konkurrensläget. De vill att accisen för el till växthusproduktionen och industrin sänks samt att skatterna för brännolja till växthusproduktionen sätts på den lägsta nivå som tillåts enligt EU:s direktiv.
- Vi hoppas att de kommande besluten främjar en ökad konkurrens på elmarknaden och ett tillräckligt utbud av el, sade Handelsträdgårdsförbundets förvaltningsrådsordförande Eija Jakobsson.
Trädgårdsföretagarna vädjade också att man för det nationella stödet för södra Finland förhandlar fram tillräckliga fullmakter. Det så att man då den nuvarande avtalsperioden upphör 2007 i landets samtliga delar har likadana förutsättningar att utveckla trädgårdsbranschen och trädgårdsföretagen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab