Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
19.5.2006 / LF
Dokument om uranletning i Östnyland är nu till påseende
De dokument som anknyter till det franska gruvbolaget Cogemas ansökan om inmutning för uranletning i Östnyland finns nu utställda till påseende på finska. Det betyder att man kan bekanta sig med handlingarna från och med senaste måndag till den 16 juni i år.
Ansökan berör fastigheter inom en total yta på cirka 126 kvadratkilometer i kommunerna Borgå, Pernå, Askola, Pukkila och Mörskom. Bland handlingarna finns också kartor som visar vilka fastigheter som berörs av inmutningarna.
Fastighetsägare och berörda invånare har också möjlighet att framföra sina åsikter om planerna på inmutningen före den 22 juni till handels- och industriministeriet. Det gäller alltså dem, "vars rättigheter och skyldigheter ärendet angår samt övriga vars livsmiljö, arbete och övriga tillvaro ärendet kan påverka på ett betydande sätt", som det heter i handels- och industriministeriets kungörelse om påseendet från förra veckan.
Om man vill bekanta sig med handlingarna kring Cogemas anhållan finns de på följande ställen under tiden 15.5-16.6 i år:
Borgå stads registratorskontor i Stadshuset i Borgå.
Kommunkanslierna i Pernå, Askola, Pukkila och Mörskom.
Handels- och industriministeriets registratorskontor, Alexandersgatan 14, i Helsingfors.
Man kan också bekanta sig med handlingarna på handels- och industriministeriets Internetsidor. Adressen är www.ktm.fi/valtaushakemus-8074.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab