Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
19.5.2006 / LF
16 miljoner euro för återbäring av bränsleaccis
Regeringen kom i måndags överens om innehållet i årets första tilläggsbudget. I tilläggsbudgeten föreslås ett anslag på 15,8 miljoner euro åt jordbrukarna och växthusnäringen, som skall användas till återbäring av den bränsleskatt som jordbrukarna betalade år 2005. Dessutom tillkommer 1,5 miljoner euro som skall användas för förvaltningskostnaderna för genomförandet av återbäringen, berättar budgetrådet Kati Suihkonen från Finansministeriet.
I regeringens budgetförslag för år 2006 finns 21,5 miljoner euro reserverat för årets återbäringar av bränsleskatten. Skatteåterbäringen på bränsleaccisen har sitt ursprung i den lantbrukspolitiska uppgörelse som gjordes mellan regeringen och producentorganisationerna våren 2005. Jordbrukarna lovades då lättnader i bränsleskatterna, men det praktiska förverkligandet har dragit ut på tiden.
Den summa som nu reserverats för fjolårets återbäringar är lägre än årets summa på grund av att skatteåterbäringarna bara kommer att tillämpas från den 11 mars 2005 och framåt. I år gäller återbäringarna alltså all bränsleaccis under hela året. Jordbrukarna kommer att kunna söka om återbäringarna senare i år. Då det klarnat hur själva ansökningsproceduren skall gå till ges mera information.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab