Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
9.12.2005 / LF
Inlämningsdagen för maltblanketten skjuts upp
Jord- och skogsbruksministeriet gick i onsdags med på att skjuta upp inlämnandet av ansökan om maltkornsstödet. Eftersom det förutsätter ändringar i förordningarna torde frågan ha föredragits inför statsrådet redan i går torsdag efter LF:s pressläggning.
Uppskjutandet blev klart efter förhandlingar mellan producentorganisationerna, mälterierna och jord- och skogsbruksministeriet i onsdags. Det betyder att maltkornsodlarna borde ha tid på sig till mitten av januari att lämna in ansökan om stödet till kommunens landsbygdskansli.
- Men det var också allt vad minister Juha Korkeaoja (c) och hans tjänstemän gick med på, säger ordföranden för producenternas maltkornssektion Hannu Virtanen. I förväg hade vi fått positiva signaler från ministeriet om att det skulle gå att ändra i stödvillkoren, men det blev inget av det.
Enligt Hannu Virtanen försöker man ännu verka för en ändring i stödvillkoren nästa år. Efter det kommer villkoren med största sannolikhet att ändras i vilket fall som helst, eftersom miljöstödets nationella tilläggsdel, som stödet till maltkorn i södra Finland är en del av, troligtvis upphör.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab