Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
4.3.2005 / LF
Danskarna vill avveckla mjölkkvoterna
De danska mjölkproducenterna anser att EU:s mjölkkvoter bör slopas. I ett pressmeddelande från kongressen för de danska boskapshållarnas sammanslutning "Dansk Kvæg", säger ordföranden Peder Philipp att man tar bort glädjen med att producera mjölk, då producenterna alltid är tvungna att minska på produktionen mot slutet av kvotåret för att undvika överskridningar. De danska mjölkbönderna uppmanar EU-kommissionen att utveckla kvotsystemet så att möjligheterna öppnas för en "smidig och lämplig avveckling senast 2015". Det året går perioden för reformen av EU:s gemensamma jordbrukspolitik - CAP-reformen som vi just nu håller på att verkställa - ut.
Danskarna föreslår bland annat en större flexibilitet i kvotreglerna, som borde gynna de konkurrenskraftiga regionerna i EU. Finland jobbar för att hålla kvar kvotsystemet, kommenterar SLC:s första viceordförande Mats Nylund de danska strävandena. Det är en hotbild mot oss att konkurrenskraftiga länder försöker skrota kvoterna.
- I Finland har vi i alla fall gått in för att kvoterna bör bevaras och tagit konsekvenserna av det. Det betyder att vi respekterar vår landskvot och strävar efter att hålla oss inom den.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab