Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
25.2.2005 / LF
ÖSP avtalade om ingermanländsk arbetskraft
Österbottens svenska producentförbund är en av de parter som nu har gjort avtal med det ingermanländska förbundet, Inkerin Liitto i S:t Petersburg om anskaffning av arbetskraft till växthusen och till avbytarservice inom jordbruket.
I avtalet tar ÖSP på sig att informera sina medlemmar om att det finns möjlighet att få personal till växthus och jordbruk genom det ingermanländska förbundets arbetsförmedling.
Inkerin liitto har å sin sida tagit på sig att anvisa tillgänglig arbetskraft för behoven. Inkerin liitto har sin egen arbetscentral i anslutning till sina utrymmen på Pushkinskaja 15 i S:t Petersburg. På en dag kan flera tiotals personer komma på besök på arbetscentralen.
De övriga avtalsparterna i det avtal om arbetskraft från Ingermanland som undertecknades i S:t Petersburg förra veckan är Österbottens TE-centrals arbetskraftsavdelning, som stöder projektet genom att hjälpa till med anskaffningen av de nödvändiga tillståndshandlingarna och med pappersarbetet.
Också kommunerna Nykarleby, Pedersöre och Kronoby ingår som avtalspart och de undersöker möjligheten att använda Inkerin Liittos tjänster, när det gäller att skaffa avbytare inom jordbruket.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab