Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
25.2.2005 / LF
Prismedvetna skogsägare gör bättre affärer
- Ju fler virkesaffärer vi får prisuppgifter om, desto bättre hjälp kan vi ge alla skogsägare i virkeshandeln. Men det allra bästa sättet att få fram rätt pris för just den egna stämplingsposten är att konkurrenssätta den.
Kjell Huldén arbetar som områdesansvarig i Närpes, inom skogsvårdsföreningen Söderskog. Han ser prisuppföljningen som en viktig del av intressebevakningen. Han hjälper med både råd och med jämförelser av anbud.
- Prisuppgifter från uppgjorda affärer ger oss en bild av nuläget. Alla skogsägare som funderar på att sälja virke kan komma till oss för att få råd. Med grunduppgifter om en tänkt stämplingspost kan vi plocka fram verkliga priser från färska, liknande affärer och ge en uppskattning om vilken prisnivå skogsägaren bör få för sitt virke.
Huldén påpekar, att det är helt upp till skogsägaren att ge information om sin gjorda virkesaffär till skogsvårdsföreningen. De uppgifter som föreningen får in, sänds vidare till MTK för sammanställning. Statistiken finns tillgänglig för skogsvårdsföreningarna.
Huldén har kännedom om ungefär 25 procent av de verkställda affärernas priser inom sitt geografiska arbetsområde. Han skulle gärna se en fördubbling. Det skulle ge honom en bättre inblick, med ännu bättre rådgivning till skogsägarna som resultat.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab