Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
18.2.2005 / LF
Lantbruksredogörelsen låter vänta på sig
Regeringens lantbruksredogörelse skjuts åter fram. Ursprungligen skulle rapporten vara gjord redan våren 2004, men arbetet har gång på gång fördröjts. Både jord- och skogsbruksministern och statsministern har meddelat att redogörelsen blir klar i höst.
- Jag hade önskat att vi fått redogörelsen fortare, eftersom de linjedragningar om framtidens lantbrukspolitik som redogörelsen innehåller intresserar producenterna, säger riksdagsledamot Nils-Anders Granvik (sfp).
Han konstaterar ändå att det i det här skedet är onödigt att ösa galla över den sena tidtabellen, och litar på att riksdagen får redogörelsen på hösten.
I medierna har det spekulerats om dröjsmålet med lantbruksredogörelsen inverkar på det inkomstpolitiska avtalet för lantbruket, som ska börja diskuteras i mars i samband med ramarna för den kommande budgeten.
- Den forskning som visar hur lantbrukarnas inkomster utvecklats är redan långt färdig. Därför kan jag inte se att dröjsmålet med lantbruksredogörelsen skulle inverka på diskussionerna om lantbrukets inkomstpolitiska avtal, säger SLC-basen Holger Falck.
Statistiken och annan historisk fakta kommer att ingå i redogörelsen, men meningen med redogörelsen är att blicka framåt.
- Vi utgår från att även representanter från producentorganisationerna kommer att höras i det fortsatta arbetet med redogörelsen, säger Falck.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab