Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
18.2.2005 / LF
Rör inte agrarbudgeten, varnar Copa-Cogeca
Agrarutgifterna i EU:s långtidsbudget får inte röras, inskärpte Copas och Cogecas presidier vid ett möte med EU:s agrarkommissionär Mariann Fischer Boel. Organisationerna förutsätter att EU-politikerna håller sina löften till jordbruket.
Ordförandena för det europeiska jordbrukets takorganisationer Copa och Cogeca, Peter Gaemelke och Eduardo Baamonde, diskuterade viktiga agrarpolitiska frågor med den ansvariga kommissionären Mariann Fischer Boel. Träffen uppges ha försiggått i en mycket hjärtlig atmosfär.
Framför allt gick man igenom frågor som gäller WTO-förhandlingarna, den gemensamma jordbrukspolitiken och genomförandet av de planerade reformerna för socker, vin, frukt och grönsaker. Till diskussion togs också stödpolitiken för landsbygden, i synnerhet mot bakgrunden av långtidsbudgeten fram till 2013.
I sammanhanget inskärpte Gaemelke och Baamonde att jordbrukssektorn inte är beredd att acceptera budgetsänkningar inom vare sig jordbrukspolitiken eller landsbygdens utveckling.
De två ordförandena underströk att politikerna förväntas hålla de löften som gjordes i anslutning till förhandlingarna om EU-utvidgningen och agrarreformen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab