Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
11.2.2005 / LF
Ny mjölkprodukt påminner om kött
Den holländska mejerikoncernen Campina har utvecklat ett nytt användningsområde för mjölk. Med en köttliknande produkt som tillverkas av mjölk vill koncernen nå nya kundgrupper. Köttsurrogatet baserar sig på mager mjölk och sjögräsextrakt och kan tillredas som vanligt kött.
Valess heter den nya produkten som i början av veckan premiärlanserades i de holländska matvaruaffärerna. Produkten ser ut som en bit kött och uppges ha en läcker smak. Valess har en överraskande fast struktur och påminner om nöt-, svin- eller fågelkött. Alla produktvarianter kan tillredas som vanligt kött i stekpanna, bakugn eller mikrovågsugn.
Köttsurrogatet innehåller fyra procent fett (nio procent hos de panerade varianterna) och omättade fettsyror. Valess är kolesterolfritt och innehåller rikligt med kalcium och mjölkprotein.
Produkten riktar sig till konsumenter med en sund livsstil och en måttlig konsumtion av kött. Enligt Campinas egna opinionsundersökningar är upp till 80 procent av de tillfrågade beredda att minska sin köttkonsumtion om man finner en lämplig ersättning.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab