Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
4.2.2005 / LF
Årets växthusstöd kan sökas
Växthusstödet för 2005 ska sökas senast den 18 februari. De som ansökte om stödet förra året har fått ansökningsblanketten med bilaga och ifyllningsanvisningar hemsända. Om blanketten inte kommer med posten kan den fås från kommunen, TE-centralen, Ålands länsstyrelse, från jord- och skogsbruksministeriets Internetsida lomake.mmm.fi eller blankettservicen vid ministeriets informationscentral. Blanketten har nummer 109. Ansökningsblanketten bifogas en blankett för anmälning av odlingsplan.
Växthusstödets villkor har inte ändrats. På blankettens första sida frågas om uppgifter om sökanden och gården. Odlingsarealer anges på andra sidan. Odlingsarealerna anmäls kommunvis, så om sökanden har växthus i två olika kommuner måste två sidor om arealer fyllas i. Sökande som är en sammanslutning eller motsvarande ska som kund ange en stödberättigad persons namn.
Undantagslov för tekniska krav för växthusets konstruktion kan sökas från ministeriet senast 18.2.2005. Undantagslov som beviljades före år 2000 är inte längre i kraft.
Stödnivån som ska betalas är för kort odlingssäsong högst 5,3 euro per kvadratmeter och för lång odlingssäsong högst 11,4 euro per kvadrat. Syftet är att betala stödet i två rater på samma sätt som förra året, så att den första raten kommer i april-maj och den andra i oktober.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab