Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
4.2.2005 / LF
LPA minskar antalet ombudsmän
Styrelsen för Lantbrukarnas pensionsanstalt LPA gjorde senaste fredag ett beslut att göra om sin organisation för kundservicen på fältet. Beslutet kommer att leda till en nedskärning av antalet ombudsmän.
Samarbetsförhandlingar kommer att inledas genast då ombudsmännen fått sina företrädare utsedda. Meningen är att samarbetsförhandlingarna skall blir klara under vårvintern eller våren. Alla ombudsmän vid LPA är i dagens läge deltidsanställda.
Enligt utvecklingschef Antti Huhtamäki vid LPA är det för tidigt att säga hur omfattande ändringarna i ombudsmannanätverket kommer att bli.
- Riktningen i omstruktureringen är att ombudsmännen skall få ansvar för större områden, men hur mycket större är en sak som man under förhandlingsprocessen kommer att ta ställning till.
LPA:s kundserviceorganisation är baserad sig på lokala ombudsmän och distriktsombudsmän. Antalet ombudsmän är för närvarande 126 och antalet distriktsombudsmän 18. Kunderna, som är lantbruksföretagare, fiskare och renskötare, minskar i snabb takt.
Det är meningen att ombudsmannanätet även i framtiden skall vara den primära kontaktytan mot kunden och att kunderna också i fortsättningen skall ha möjlighet att personligen träffa en ombudsman.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab