Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
17.11.2004 / SLC
Kvinnor i arbete 2005-kalender

Kvinnokalendern

Årets bästa julklapp är här! Kalendern ”Kvinnor i arbete 2005” finns nu till salu!

 

SLC:s kvinnoutskott ville under året 2004 dokumentera allt det viktiga arbete kvinnorna gör på gårdarna och man planerade en kalender med temat ”kvinnor i arbete”.

Genom att ordna en fototävling fick utskottet in en otrolig mängd fina fotografier varav en del har plockats ut till kalendern. Varje månad består av ett kollage av färgbilder. I samband med Lanthusmorsdagarna i Nyland 26-27.10.2004 presenterades kalendern för första gången.

 

Kvinnorna har en central roll på gården men både kvinnorollen liksom gårdsstrukturen har genomgått stora förändringar under senaste århundrade. Att fotografera olika arbetsskeden och göromål på gården påminner en om tider som gått och om det mångfacetterade arbete som görs på landsbygden berättar Toini Malmström, ordförande för SLC:s kvinnoutskott. 

 

Kalendern kostar 5 €+ postavgift och kan köpas via SLC:s kansli (Birgitta Bertell, tel. (09) 586 0460, fax (09) 694 1358 eller birgitta.bertell@slc.fi) och kommer också att finnas till salu i samband med förbundens höstmöten. Kalendern finns även till salu på de olika Luckorna i Svenskfinland; Borgå, Helsingfors, Kyrkslätt, Karis, Raseborg, Åbo och Karleby.

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab