Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
30.4.2004 / LF
Mjölksamarbetsgrupp startades inom SLC
En ny samarbetsgrupp som skall stärka intressebevakningen inom mjölksektorn i SLC hade sitt första möte senaste veckas fredag. Enligt Mats Nylund, som är ordförande i samarbetsgruppen, är det inte meningen att samarbetsgruppen skall konkurrera med SLC:s och MTK:s gemensamma mjölkutskott.
- Det nya samarbetsgruppen skall inte tolkas som ett missnöje mot mjölkutskottet och dess arbete, tvärtom vill vi på detta sätt stöda mjölkutskottets arbete från SLC:s sida, säger Mats Nylund.
Konkret skall samarbetsgruppen försöka förbättra informationsspridningen om mjölkfrågor inom SLC-organisationen. På längre sikt kommer gruppen också att arbeta för att säkra de ekonomiska förutsättningarna för mjölkproduktionen. Initiativet till grundandet av den nya samarbetsgruppen kom vid SLC-kongressen senaste höst.
Genom samarbetsgruppen är det nu meningen att rapporter och information om vad som händer i mjölkutskottet och även i mejeriernas och producenternas gemensamma mjölkdelegation skall nå SLC:s alla landskapsförbund.
För att skilja sig från SLC:s och MTK:s gemensamma mjölkutskott och för att profilera rollen som informationsspridare så har gruppen också tagit på sig benämningen "samarbetsgrupp". Tanken är att samarbetsgruppen skall sammanträda vid behov, men åtminstone ett par gånger i året.
De ordinarie medlemmarna i samarbetsgruppen är ordförande Mats Nylund från ÖSP, Henrik Strandberg likaså från ÖSP, Kristian Westerholm från NSP, Peter Jägerskiöld från ÅSP och Mikael Pellas från ÅPF. I det första mötet deltog Niklas Mörn som suppleant för ÅPF.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab