Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
30.4.2004 / LF
Åboländskt landsbygdscenter avancerar
Planerna på en landsbygdscentral, ett kompetenscenter, i Kimito tog på tisdagen ett kliv framåt då kommunstyrelsen i Kimito förordar projektet och låter avgörandet om de ekonomiska satsningarna gå till kommunfullmäktige.
Om planerna förverkligas satsar Kimito kommun och den åboländska näringscentralen Region Åboland gemensamt 848.000 euro i projektet. TE-centralen har redan beviljat projektet 740.000 euro och från den privata sektorn förväntas komma 530.000 euro. För totalsatsningen 3,1 miljoner euro byggs ett kompetenscentrum med såväl myndigheter, organisationer och näringsliv inkopplade.
Intressenter i projektet är utöver myndigheter även organisationer som Finska Hushållningssällskapet, Åbolands Svenska Lantbruksproducentförbund, Kimitonejdens Skogsvårdsförening samt näringscentralen Region Åboland (tidigare Skärgårdshavets Utvecklingscentral).
Centralt med är Kimito kommun, som förlägger bl.a. landsbygdssekreterarens byrå till centret, samt Ab Utbildning Sydväst med naturbruksskolan Brusaby i Kimito. Näringslivet torde representeras av Kimitoöns Försäkringsförening d.v.s. Lokalförsäkring och Kimito Telefon, som båda kommer att delta i byggprojektet för landsbygdscentret.
Kompetenscentret kommer också att inrymma kongressutrymmen för 250 personer.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab