Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
30.4.2004 / LF
Lantmäteriavgifterna höjs 1 maj
Fastighetsförrättningsavgifterna höjs den 1 maj. Höjningen beror på att kostnadsnivån stigit. Avgifterna för fastighetsförrättningar bygger på självkostnadsvärde och med förrättningsinkomsterna täcks kostnaderna för utförande av förrättningar.
Priset på styckning, som är den mest allmänna förrättningen, höjs i genomsnitt med 4,1 procent. Priset på en styckning består av en grundavgift och en fastighetsbildningsavgift. Grundavgiften höjs från 330 euro till 350 euro, vilket ingår i den genomsnittliga höjningen på 4,1 procent.
Höjningen gäller styckningar vilkas slutsammanträden hålls den 1 maj eller därefter. Priset på andra förrättningar bestäms utgående från tidpunkten då arbetet har gjorts och timpriset som då gällde. Prissättningen av styckningar bestäms enligt fasta pristabeller. I fakturorna för andra förrättningar som prissätts enligt använd arbetstid syns de utförda arbetena och den använda arbetstiden.
Fastighetsförrättningsavgifterna för andra förrättningar än styckningar bestäms av antalet arbetstimmar. Timpriserna för t.ex. enskilda vägförrättningar, rågångar, klyvningar och inlösningsförrättningar höjs i genomsnitt med 6,3 procent.
Priserna på övriga förrättningar och uppdrag som utförs i samband med förrättning stiger med 3-5 euro per timme. Av dessa höjs t.ex. priset på rågång i samband med förrättning från 56 euro till 59 euro. Timavgiften för anlitande av mätkarlar i terrängarbeten höjs från 25 euro till 26 euro.
De nya priserna på fastighetsförrättningar finns på Lantmäteriverkets Internetsidor www.maanmittauslaitos.fi/maanmittaustoimitukset. Mervärdesskatt tas inte ut för fastighetsförrättningsavgifter, förrättningsutgifter som lantmäteribyrån betalat eller för myndighetsbeslut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab