Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
23.4.2004 / LF
SLC borde stöda kampanj för inhemskt
Då EU får nya medlemmar nästa månad kommer trycket mot de inhemska livsmedlen att öka. Av den anledningen borde SLC satsa på en annonskampanj för att få konsumenterna att förstå behovet av att köpa inhemska livsmedel.
Annonskampanjen var ett konkret förslag som gjordes på SLC:s fullmäktigemöte i onsdags. Idén lades fram av SLC:s styrelsemedlem Tomas Långgård, men fick genast understöd av fullmäktigemedlemmen Kristian Westerholm. Westerholm ansåg att Finfood och Gott från Finland-märket skulle vara rätt kanal att genomföra kampanjen igenom och fullmäktigeordförande Gustav Kass gav i uppdrag åt SLC:s styrelse att utreda frågan vidare.
Diskussionen på fullmäktigemötet kretsade i övrigt mycket kring de kommande stöduppgörelserna och hur de skall fås att bli rättvisa.
Gustav Kass påpekade i sitt inledningsanförande att hur man än gör så kommer tillämpningen av CAP-reformen att leda till en viss omfördelning av stöden mellan olika gårdar. - Här tycker jag att vi borde fästa speciell uppmärksamhet vid de mest arbetskrävande produktionsinriktningarna, alltså djurgårdarna. Det är just här problem kan uppstå och man kan inte kompensera med att öka arbetsinsatsen, det är ohållbart i längden.
Under fullmäktigemötet behandlades även de ärenden som är stadgeenliga på vårmötet. Vid presentationen av verksamheten det senaste året var det främst värvningen av skogsbruksmedlemmar som väckte diskussion.
Tage Ginström konstaterade att kampanjen måste anses misslyckad. Resultatet av kampanjen blev 90 nya medlemmar i Österbotten och 14 i Nyland. I Åboland gav kampanjen inga skogsbruksmedlemmar överhuvudtaget.
Runar Lillandt påpekade att man i verksamhetsberättelsen också borde ta upp ett annat misslyckande. Organisationen lyckades under senaste år nämligen inte få skattefrågorna vid generationsväxlingar för rena skogsbruksföretagare ordnade på ett tillfredställande sätt.
Även SLC:s Internettjänster fick ta emot viss kritik. Tage Ginström erkände att tjänsterna inte fungerar som de skall och att en bättre koordinering mellan landskapsförbunden och SLC skulle vara nödvändig.
Mötet beslöt även att medlemsavgifterna för nästa år hålls på samma nivå som tidigare.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab