Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
23.4.2004 / LF
Dags nominera kandidater för fullmäktige i skogsvårdsföreningarna
Det börjar bli tid att nominera kandidater för fullmäktige i landets knappt 160 skogsvårdsföreningar. Några föreningar har redan tillsatt valbestyrelser, som tar emot kandidater, men det är meningen att nomineringen sätter igång i hela landet under slutet av den här månaden.
Själva nomineringen avslutas 8 oktober, och under perioden 22 oktober-12 november väljer landets 320.000 skogsägare sedan 5.000 fullmäktigeledamöter och suppleanter.
Fullmäktige väljs för fyra år och är skogsvårdsföreningens högsta beslutande organ. Till fullmäktiges uppgifter hör bland annat att utse en styrelse, att besluta om principerna för den allmänna verksamheten samt att besluta om ett verksamhetsprogram och en budget.
Vilken som helst medlem av en skogsvårdsförening, som stöds av två andra föreningsmedlemmar, kan nomineras i valet. Man kan skicka ett skriftligt fritt formulerat förslag till skogsvårdsföreningen, där kandidatens namn, yrke och hemort måste komma fram. Mallar för nomineringen ska finnas hos skogsvårdsföreningarna och - tillsvidare tyvärr bara på finska - på Internetadressen www.mhy.fi.
Valet förrättas genom poströstning. Under oktober skickas valmaterialet ut till skogsägarna. Materialet innehåller en förteckning på kandidaterna i den egna föreningen, valanvisningar, en röstsedel och ett svarskuvert.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab