Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
16.4.2004 / LF
Nu gäller det att kryssa i rätt ruta!
I år skall stödansökningarna för CAP-stödet, miljöstödet, LFA-stödet och det nationella stödet lämnas in en månad tidigare än förut. Sista inlämningsdagen är i år fredagen den 30 april. Man kan posta stödblanketterna ännu den 30 april, försändelser som är poststämplade den sista april anses inte vara försenade.
Enligt lantbruksförhandlarnas överenskommelse i går morse torde dock de ansökningar om djurbidrag, där ansökningstiden utgår inom en snar framtid, skjutas upp med ett par veckor. Det gäller närmast EU:s bidrag för dikor och dikokvigor, som man annars måste söka senast 30 april. Också en ansökningsomgång av tjurbidraget utgår 30 april.
De SLC-medlemmar som behöver hjälp med stödansökningarna kan kontakta något av de blankettombud som är utsedda av producentorganisationen. En förteckning över blankettombuden fanns i senaste nummer av LF.
Stödansökningarna görs i år tidigare bland annat på grund av att man från myndigheternas sida hoppas på att stödövervakningen skall klaras av snabbare. På det viset kommer stödutbetalningarna förhoppningsvis även att kunna ske tidigare i höst.
LF har i veckans tidning sammanställt ett informationspaket som hjälp i årets stödansökan.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab