Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
2.4.2004 / LF
Granvik slutar som ÖSP:s ordförande
ÖSP:s nuvarande ordförande Nils-Anders Granvik avslutar sitt ordförandevärv i och med detta verksamhetsår. Granvik meddelade om sitt beslut på förbundets fullmäktigemöte i måndags. Granvik har fungerat som ordförande för ÖSP sedan början av 1995.
I ett uttalande från samma fullmäktigemöte kräver ÖSP full finansiering av LFA- och miljöstödsprogrammen.
- Detta krav har sin grund i att man i beredningen av CAP-reformen utgår ifrån att dessa miljö- och LFA-program kommer att fortsätta i minst samma omfattning. I vissa fall kommer man att använda dessa program för att kompensera olika produktionssektorers inkomstbortfall som beror på reformen.
Sett från ett gårdsperspektiv är det viktigt att CAP-reformen genomförs så smärtfritt som möjligt och att den inte medför stora ekonomiska snedvridningar, påpekar ÖSP:s fullmäktige. Det är därmed av stor betydelse att Finland till fullo kan utnyttja de övriga stödmöjligheter som finns för att lindra övergången till det nya CAP-stödsystemet.
ÖSP:s fullmäktige kräver också att livsmedelsföretagen höjer producentpriserna för att upprätthålla jordbrukarnas inkomstnivå.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab