Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
2.4.2004 / LF
Stormöten om CAP ordnas av ministeriet
Onsdagen den 21 april ordnar jord- och skogsbruksministeriet ett svenskt stormöte i Helsingfors om EU:s jordbruksreform. Mötet är ett av fem möten för jordbrukarna och allmänheten som hålls i landet om reformen och hur vi ska tillämpa den i Finland.
De övriga fyra möten går på finska, men på mötet i Laihela den 13 april är det möjligt att ställa frågor på svenska. Tisdagen den 6 april hålls ett möte i Uleåsalo. Möten hålls också i Janakkala och Kuopio, men datumen för de två sistnämnda mötena är i skrivande stund öppna.

Broschyr om reformen
Lämpligt före mötesrundan har ministeriet gett ut en broschyr om lantbruksreformen. På ett uttömmande, men samtidigt någorlunda överskådligt sätt presenterar broschyren innehållet i EU:s jordbruksreform från dess bakgrund till de alternativ vi kan välja på i tillämpningen.
De svenska broschyrerna delas ut via SLC och medlemsförbunden samt lantbrukssällskapen och TE-centralerna i Österbotten, Egentliga Finland och Nyland samt Ålands länsstyrelse.
Broschyren kan också laddas ner från jord- och skogsbruksministeriets hemsida på Internet. Adressen är http://www.mmm.fi/cap. Klicka på "Esite uudistuksesta ruotsiksi".

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab