Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
2.4.2004 / LF
Klarare spelregler för växtgarantin
De allmänna reglerna för växtgarantin har specificerats. Specifikationerna är i form av två dokument som fungerar som bilaga till entreprenadavtalet.
Grunden är att entreprenören ger garanti för allt sitt arbete enligt det allmänna avtalet från år 1998. Här bestäms bland annat att entreprenören i två år ansvarar för att arbetet följer det som står i kontraktet, om man inte uttryckligen kommit överens om en annan garantiperiod.
Fall där skötseln av grönområdet inte ordnats på rätt sätt under garantitiden har gett upphov till tvister om vem som har ansvar för vad. Enligt de nya reglerna borde skötselns omfattning alltid definieras i samband med offerten, och en överenskommelse om den fortsatta skötseln ska göras på förhand.
Tillväxtgaranti ges enligt begränsningarna i plantornas leveransvillkor, somliga plantor ges exempelvis inte övervintringsgaranti. Entreprenören ansvarar inte för sådana växter som planterats i fel zon eller vid feltidpunkt. Även reklamationstiderna har specificerats.
- Tyvärr finns det flera mål i vårt land som byggts upp eller skötts med bristande kunskaper. I framtiden kommer fokus att vara på ökad yrkeskunskap för alla inblandade och att de gemensamma reglerna ska vara kända och användas av en bred front. Klara spelregler är trots allt en fördel för alla parter, säger Pekka Leskinen vid Grönmiljöförbundet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab