Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
2.4.2004 / LF
Projekt ska locka fram nya trädgårdsarbetare
Med ett tvåårigt projekt vill Trädgårdsförbundet locka ungdomar att söka sig till trädgårdsbranschen.
Förutom att antalet nya studerande vid trädgårdsutbildningarna minskat är det också ett alarmerande antal studerande som avbryter sina studier. På Trädgårdsförbundet tror man att en orsak är att ungdomarna söker sig till branschen på fel grunder. Projektet ska förmedla korrekt och positiv information om branschen som en karriär att räkna med.
Elevhandledarna i grundskolan saknar för tillfället aktuellt undervisningsmaterial om branschens utbildnings- och karriärmöjligheter. Därför kommer en videofilm, en broschyr och ett föredragspaket att sammanställas till hösten. Från och med augusti ges elevhandledarna i högstadier och gymnasier också möjlighet att besöka trädgårdsföretag runtom i landet. På Trädgårdsförbundets kompletterade finskspråkiga hemsidor finns nu information om trädgårdsutbildning i Finland. Adressen är www.puutarhaliitto.fi/koulutus.
Trädgårdsförbundet anser att ett samarbete mellan företagen och läroanstalterna är nödvändig. Meningen är att köra igång ett fadderprogram, som i praktiken betyder att fadderföretagen är beredda att förevisa sin verksamhet åt elevgrupper och erbjuder eleverna möjlighet att göra sin arbetspraktik i företagen.
Projektansvarig på Trädgårdsförbundet är Anja Weckman, som nås på telefonnumret 050-3377553 eller e-postadressen anja.weckman@puutarhaliitto.fi.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab