Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
23.5.2003 / LF
Fischler vill koppla samman 141-förhandlingarna med CAP-reformen
Jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja och finländska tjänstemän från jord- och skogsbruksministeriet träffade i onsdags agrarkomissionär Franz Fischler i Bryssel för att diskutera om en fortsättning på stödet enligt artikel 141.
Vid mötet förde kommissionär Fischler tydligt fram att förhandlingarna om en fortsättning på stöden enligt artikel 141 och mellanreformen av lantbrukspolitiken i EU hör samman.
Enligt Ilkka Ruska, chef för lantbruksavdelningen vid ministeriet, strävar man efter att ha förhandlingarna om 141 klara innan kommissionen åker på semester i augusti. Men före det måste åtminstone en politisk lösning nås om mellanreformen för hela EU:s jordbrukspolitik.
Fischler konstaterade nämligen att man först måste ha mellanreformen klar för att se om de finns några element där som påverkar hur stödet enligt 141:an kan byggas upp.
Vid mötet gav Fischler grönt ljus för att man på tjänstemännanivå kan börja förhandla om det inofficiella förslag till stödpaket som producentorganisationerna och det finländska jord- och skogsbruksministeriet har gett till kommissionen.
Tjänstemännen har fullmakt att gå igenom förslaget "punkt för punkt" för att se vilka punkter man kan enas om och vilka punkter som måste gå vidare till politisk behandling. Efter denna första genomgång kommer den finländska regeringen att lämna in ett officiellt förslag till kommissionen.
De slutgiltiga politiska besluten och eventuella kompromisserna kommer troligtvis att göras på tu man hand mellan kommissionär Fischler och minister Korkeaoja.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab