Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
22.5.2003 / Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF)
SLF slutför projekt - material finns nu tillhands

Mångsidig verksamhetsstruktur – landsbygdens möjlighet i framtiden

 

Svenska lantbrukssällskapens förbund har inom ovan nämnda projekt utarbetat följande informationsmaterial

 

1. Landsbygdsföretagets nyckeltal – kort beskrivning av några ekonomiska nyckeltal som kan användas vid analys av landsbygdsföretagens resultat.

 

2. Gårdssekreterarservice – ett nytt sätt att sköta kontorsrutinerna om tiden inte räcker till för alla göromål.

 

3. Nytt tänkesätt och ny handlingsmodell i fårproduktionen – informationsblad om möjligheterna att utveckla fårskötseln genom samarbete och genom att utnyttja gårdars obrukade betesmarker och foder som inte kan saluföras.

 

4. Gårdscentrets miljö – tips och idéer om vad man skall tänka på för att bevara och utveckla gårdsmiljön om verksamheten på gården är sådan att den besöks av många utomstående personer (turister).

 

5. Låt oss skapa ett brand – broschyr som kortfattat berättar om vad ett brand är och vad man skall tänka på om man vill skapa ett varumärke av den produkt man själv säljer.

 

6. Sammanställning med kalkyler om den ekologiska växtproduktionens lönsamhet i förhållande till konventionell odling.

 

7. Att vara arbetsgivare – stordiaserie om de administrativa åtgärder en arbetsgivare måste känna till (materialet kan hämtas på SLF:s hemsida, www.slf.fi/övrigt material, Format: PowerPoint-dokument).

 

 

Materialet kan beställas kostnadsfritt (så långt upplagorna räcker) för utdelning åt intresserade landsbygdsföretagare och –utvecklare. Beställningar tas emot av Eva Björkas, tfn. 09-135 1035 eller eva.bjorkas@slf.fi. Materialet finansieras av Europeiska utvecklings- och garantifonden för jordbruket (EUGFJ) samt Nylands TE-central.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab