Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
2.5.2003 / LF
Nu finns det ett förslag om artikel 141
Samförstånd uppnåddes i måndags vid förhandlingarna mellan producentorganisationerna och statsmakten om målsättningarna för en fortsättning på det så kallade 141-stödet. Det förslag som parterna nu kom överens om betraktas än så länge som preliminärt.
Statsmakten, det vill säga jord- och skogsbruksministeriet kommer nu att inofficiellt diskutera frågan med EU-kommissionen. Producentorganisationerna SLC och MTK förutsatte i förhandlingarna att även jord- och skogsbruksministern står bakom förslaget, innan han börjar diskutera enskilda stödnivåer med kommissionen.
Regeringen väntas komma med sitt officiella förslag till 141-lösning senare den här månaden. Förhandlingar har förts ända sedan senaste sommar mellan producentorganisationerna och statsmakten om målsättningarna.
Den överenskommelse som uppnåddes i måndags följer mycket långt de målsättningar som producentorganisationerna lade fram i fjol. Den nuvarande fullmakten enligt artikel 141, som berör husdjursproduktionen, trädgårdssektorn och lagringsstödet för grönsaker i södra Finland löper ut vid årsskiftet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab