Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
2.5.2003 / LF
Aktiebreven i Svenska Småbruk i Österbotten bör bytas ut mot nya
För dem som har aktier i Ab Svenska Småbruk i Österbotten i sitt förvar gäller det nu att plocka fram dem och lämna in dem för utbyte. I aktieägarkåren finns en mängd små ägare som bolaget i dagens läge inte har alla behövliga uppgifter om.
Bolaget bildades 1917 och sedan dess har aktierna vandrat vidare till nya generationer. - De nuvarande aktieägarna bör byta ut sina aktiebrev mot nya för att vi skall kunna få till stånd en aktuell aktiebok och en uppdaterad aktieägarförteckning, berättar bolagets VD Hans Östman. Med största sannolikhet finns det rätt många aktiebrev som behöver transporteras över i nya aktieägares namn.
Den nuvarande aktieboken innehåller inte alla uppgifter som behövs. Där framgår enbart namn, titel, ort och antal aktier, men närmare adresser på aktieägarna saknas helt. Aktieboken behöver därför uppdateras för att fylla de krav som numera ställs i aktiebolagslagen.
- Det finns aktieägare som fått sig tilldelade aktier i samband med till exempel bouppteckningar. Dessa har inte alla gånger meddelat om att de övertagit aktierna, kanske av den anledning att de inte känt till att bolaget fortsättningsvis existerar och mår väl och står på en stabil grund.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab