Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
23.12.2002 09:42:39 / LF
LF arrangerar läsarresa till Östeuropa
Det är ett par år sedan LF senast ordnade en resa för sina läsare. Nästa vår är det dags igen. Denna gång kommer resemålet att vara några av de kommande nya medlemsländerna i EU, nämligen Tjeckien, Ungern och Polen. Dessa tre länder är intressanta länder ur jordbrukets synvinkel, med varierande jordbruksproduktion och goda naturliga förutsättningar.
Under den veckolånga resan flyger vi först till Prag i Tjeckien, varefter en buss sköter om transporten genom de tre länderna. Eller egentligen fyra, eftersom vi en dag kommer även kommer att köra genom Slovakien. Hemresan sker med flyg från Budapest i Ungern.
Resan går av stapeln mellan den 8 och 15 april inkommande vår. Med på resan finns en svenskspråkig guide. Syftet med resan är att erbjuda en möjlighet för LF:s läsare att lära känna jordbruket i Centraleuropa. Vi kommer att göra flera gårdsbesök och även bekanta oss med jordbruksmyndigheter och producentorganisationer. Det är även meningen att vi skall bekanta oss med deras livsmedelsindustri.
Förutom att lära känna jordbruket kommer vi även att bekanta oss med länderna och deras historia i övrigt. Vi kommer bland annat att besöka koncentrationslägret i Auschwitz och saltgruvorna i Wieliczka. I Prag och Budapest finns det även tid för att på egen hand utforska de gamla kulturstäderna.
Som reseledare fungerar Henrik Svarfvar som tidigare har ordnat flera resor för LF:s läsare. Innan den egentliga resan kommer ett seminarium på en dag att ordnas för resenärerna. Syftet med seminariet är att få en inblick i de nya medlemsländerna och deras jordbruk.
Priset för resan blir 1.200 euro med start från Vasa och 1.150 euro med start från Helsingfors. Resan kommer dessutom att subventioneras från EU-kommissionen. Subventionens storlek kommer att vara 300-400 euro per resenär, vilket dras bort från priset.
De som vill anmäla sig eller veta mera om resan kan kontakta reseledaren Henrik Svarfvar, telefon 06-3440219 eller 050-69341. Vid anmälningen kommer en anmälningsavgift på 100 euro kommer att uppbäras. Anmälningsavgiften dras sedan bort från priset på resan.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab