Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
4.12.2014 / SLC
Evira: Jordbrukarstöd till betalning i december
Landsbygdsverket började betala ut den andra posten av gårdsstödet, bidraget för proteingrödor och oljeväxter samt kompensationsbidraget för 2014 från statens konto måndag 1.12. Den första dagen överfördes cirka 560 miljoner euro till stödmottagarna. Betalningen av tackbidraget inleddes torsdag 4.12. Finlands andel av tackbidraget är runt 700 000 euro. Under december månad utbetalas sammanlagt cirka 625 miljoner euro i jordbrukarstöd.
 
Begränsningarna enligt EU:s rättsakter och läget för kontrollerna inverkar på tidpunkten för när utbetalningen inleds. Oavslutad kontroll kan fördröja utbetalningen av stöd till en enskild gård och då går stöden till betalning när kontrollen är slutförd.
 
Som tidigare skickar Landsbygdsverket information om stödbetalningen i form av ett e-brev till gården. E-brevet innehåller specificerade uppgifter om utbetalningen av respektive stödtyp. De egentliga överklagbara stödbesluten skickas senare till gårdarna.
 
Miljöspecialstödets andra post och EU:s nötdjursbidrag

Under den andra hälften av december kommer den andra posten av miljöspecialstödet samt den första posten av EU:s bidrag för nötkreatur och bidrag för mjölkkor till betalning. En exaktare tidtabell för utbetalningen av dessa stöd säkerställs inom kort.
 
Den första posten av miljöspecialstöd för placering av flytgödsel i åkermark betalas fram till slutet av april. Den andra posten börjar betalas i maj 2015.
 
När det gäller EU:s nötdjursbidrag är summan som betalas cirka 70 procent av det totala stödbeloppet och i fråga om miljöspecialstöd 25 procent av det totala stödbeloppet. Landsbygdsverket har som första post betalat 75 procent av miljöspecialstöden från och med oktober.
 
Finansiell disciplin

Gårdsstöd, bidrag för proteingrödor och oljeväxter, tackbidrag, bidrag för nötkreatur, bidrag för mjölkkor, kvalitetsbidrag för slaktlamm och bidrag för stärkelsepotatis berörs av finansiell disciplin.
 
Avdraget med anledning av finansiell disciplin utförs från den del av det sammanlagda beloppet av de ovan nämnda stöden som överstiger 2 000 euro. Avdraget är 1,302214 %.
 
Ytterligare upplysningar vid Landsbygdsverket:
Enheten för utbetalning av stöd, 
överinspektör Hannu Hämeenniemi
Tfn 0295 31 2449
 
Enheten för utbetalning av stöd, 
överinspektör Velimatti Mukkila
Tfn 0295 31 2285
 
E-postadresser: fornamn.efternamn@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab