Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
3.12.2014 / SLC
Kompensation till mjölkproducenterna ett måste – Solidaritetsmjölk överräcks idag i Bryssel
Mjölkpriset i Finland har fallit med 12 procent sedan november i fjol, enligt den uppdaterade statistiken som jord- och skogsbruksministeriet överräckt åt EU-kommissionen. Produktionskostnaderna är höga i Finland och därefter är prissänkningen betydande för producenterna. Följden kan bli stora likviditets- och lönsamhetsproblem på flertalet mjölkgårdar i vår. Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC framhåller att kommissionen bör nu omgående ta beslut om ett kompensationspaket för Finland.
 
Idag (3.12) genomför mjölkproducenter från Finland och de Baltiska länderna en gemensam kampanj i Bryssel för att länderna, där den politiska konflikten haft störst inverkan, ges tillräcklig kompensation. Mjölkproducenterna kommer att överräcka ”solidaritetsmjölk” till medlemmar av kommissionen, parlamentet och rådet.
 
Mjölkproducenterna i dessa länder blev över en natt spelbrickor i en politisk konflikt mellan EU och Ryssland. Det är välgrundat att EU därmed även står för kompensationen, framhåller SLC.
 
För tilläggsinformation:
 
Mikael Österberg, SLC:s mjölksamarbetsgruppens ordförande, 050 521 7353
På plats i Bryssel:
Jonas Laxåback, husdjursombudsman SLC:s kontor i Bryssel, +32 47 7331 958

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab