Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
18.4.2002 16:49:59 / Agrolink
Växthusstödet utbetalas i slutet av April

Jord- och skogsbruksministeriet börjar betala växthusstödet i slutet av april. Växthusstöd uträknas enligt den växthusareal som är i ansökandens besittning och i stödberättigad odling den 1 maj 2002. Stöd betalas för odling av tomat, växthusgurka, paprika, sallat, dill, persilja, snittblommor, snittgrönt, gruppväxter och sådana prydnadsväxter i kruka som är avsedda för inomhusbruk samt frilandsgurka och kinakål.

Den första raten utbetalas för prydnadsväxter och grönsaker enligt odlingsarealen från och med slutet av april till alla som har ansökt stöd. Stödbelopp i första raten är för den långa odlingssäsongen (över 7 mån.) 6,70 euro/m² och för den korta odlingssäsongen (2-7 mån.) 3,30 euro/m². För frilandsgurka, kinakål och isbergssallad beviljas endast stöd enligt korta odlingssäsongen.

Handling och betalning av växthusstöd har ändrats så att de är en del av kommunernas stödtillämpning. Därför får sökanden ett meddelande om utbetalning med post. TE-centralen ska skicka senare s.k. inmatningsmeddelande, varav framgår ansökta arealer, till dem som får stöd.


Närmare information lämnas av:
överinspektör Lea Anttalainen, jord- och skogsbruksministeriet, tel. (09) 1605 2706


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab